2- Windows.ISO indirme │ NTLite imaj entegrasyonu

► Windows 10/11 ISO nereden indirilir?

▼ Hasleo Windows ISO Downloader

    Windows 10/11 sürümlerinin ISO'larını resmi sayfasından indirmeyi sağlayan "Hasleo Windows ISO Downloader" programı ile anlatmak istiyorum. Bu araç yaptığınız seçime göre size resmi indirme linkini paylaşmaktadır. Bu araç ile indirme işlemini yapabildiğiniz gibi dilerseniz linki alıp tarayıcınızdan veya yardımcı programla indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

    Programı indirdikten sonra sıkıştırılmış dosya (zip) içindeki "win-iso-downloader" klasörünü masaüstüne çıkarın. Buranın içinde "x86" ve "x64" klasörleri yer almaktadır. Sistem mimarinize göre seçim yapıp, uygun klasörü açın. "WinISODownloader.exe" dosyasına mouse sol tuşu ile çift tıklayıp programı açınız.
    Programı açtıktan sonra ilk kutucakta Windows 11/10/8.1 sürümlerini seçiyorsunuz. Bu seçimi yaptıktan sonra sistem dilinize ve mimarisine göre gerisini otomatik olarak işaretliyor. Dilerseniz farklı dil ve mimari seçerek indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İndirmeyi program üzerinden yapmak için "Download" butonuna basmalısınız. Eğer tarayıcıdan veya üçüncü parti farklı bir uygulama ile indirmek istiyorsanız "Download link" bölümünden linki kopyalayıp indirme işlemini yapabilirsiniz.

► NTLite ile imaj entegrasyonu nasıl yapılır?

  1. Windows.ISO dosyasını klasöre çıkarınız. (Türkçe harf ve boşluk kullanmayınız)
  2. NTLite programını açınız.
  3. NTLite programında üst menüde yer alan "Ekle" butonuna tıklayınız.
  4. Açılan menüden "Görüntü dizini" seçeneğini seçiniz.
  5. Açılan dosya gezgini ekranından Windows.ISO dosyasını çıkartığınız klasörü seçiniz.
  6. NTLite arayüzünde imaj içinde yer alan Windows sürümleri görüntülenecektir. İşlem yapmak istediğiniz sürümün üzerine mouse ile sağ tıklayıp açılan menüden "Yükle" butonuna basınız.
  7. Tanımladığınız imaj klasörü içersinde yer alan install dosyası .wim uzantılı ise doğrudan mount etme (seçili imajı klasöre çıkarma) işlemini başlayacaktır. Ancak install dosyası .esd uzantılı ise öncelikle .wim'e dönüşütürmeniz gerektiğini yazan bir mesaj ekranı gelecektir. Bu dönüştürme işlemini NTLite size sorarak otomatik olarak yapmaktadır. Uyarı ekranı geldikten sonra "Tamam" butonuna tıklayarak dönüştürme işlemine başlayabilirsiniz.
  8. İkinci bir uyarı ekranında yapacağınız dönüştürme işleminde imaj içinde yer alan tüm sürümleri olduğu gibi mi dönüştürmeyi yada yalnızca seçtiğiniz sürümü çıkarmayı soracaktır. Bu bölümde "Evet" butonuna basarsanız yalnızca seçtğiniz sürümü install.wim sürümüne çıkarıp install.esd dosyasını silecektir. "Hayır" butonuna tıklarsanız install.esd içinde yer alan tüm sürümleri install.wim dosyasına çıkardıktan sonra install.esd dosyasını silecektir. "İptal" butonuna tıklarsanız herhangi bir işlem yapmayacaktır.
  9. Dönüştürme işleminden sonra seçtiğiniz imaj index'ini mount edecektir. Yani NTLite ile düzenleme işlemine başlayabilirsiniz.
Blogger tarafından desteklenmektedir.