1- NTLite nedir? Nereden indirilir? Nasıl kurulur?

► NTLite nedir?

    Windows imajları üzerinde özelleştirme yapmamızı sağlayan yazılımdır. 2014 yılından itibaren yazılım sürekli olarak güncellenmektedir. Windows 7, 8, 8.1, 10, 11 sistemlerin tümünde özelleştirme desteği sunmaktadır. Arayüz ve imaj içerisinde nelerin açık olup olmadığını göstermesi yönüyle bu alanda en iyi program ünvanını teslim etmek gerekiyor.

► NTLite'ı neden kullanmalıyım?

    Bunun çok çeşitli sebepleri olabilir. Çünkü bir çok kullanım amaçları bulunmaktadır. Temel olarak değerlendirirsek Windows işletim sistemleri içinde bir çok ayar bulunmaktadır. Bu ayarların bir çoğu normal ev kullanıcıları tarafından kullanılmamaktadır. Haliyle bu da işlemci ve Ram üzerinde bir yük oluşturup sistemi gereksiz yormaktadır. Stock (özelleştirme yapılmamış imaj) olarak kurulmuş sistemler yüksek kullanım oranlarıyla çalışmaktadır. Özellikle 4/8GB Ram miktarları Stock Windows kullanımında yetersiz gelmektedir. Kullanıcı kullanmadığı gereksiz özellikleri kapatıp/kaldırıp özelleştirilmiş bir imaj ile temiz kurulum yapmak istediğinde NTLite'ı kullanabilir.
    Bir diğer senaryoda birden fazla cihaza güncel ve özelleştirilmiş imaj kurulumu yapmak isteyebilirsiniz. Bunların her birine tek tek yükleme yapıp güncelleyip özelleştirmek yerine NTLite ile imajı tek seferliğine özelleştirerek az efor sarfedip çok fazla iş yapabilirsiniz.

 NTLite güvenli mi?

    NTLite geliştiricileri uygulamayı kapalı kaynak olarak paylaşmaktadır. Yani kaynak kodları açık değildir. Ticari bir işletme olduğu için kaynak kodlarını kapatması absürt bir durum değildir. 2016 yılından itibaren programı kullanmış biri olarak herhangi bir sorun yaşamadım. Yaşayana da denk gelmedim. Ancak burada son karar siz kullanıcılarındır.

 NTLite ücretli mi?

    NTLite ticari bir işletme olduğu için ücretli bir uygulamadır. Ancak ücretsiz sürümü içerisinde yer alan özellikler ev kullanıcıları için yeterlidir.
    Buraya not düşmek isterim. NTLite'ın tüm özelliklerine erişmek için kırılmış(crack) sürümleri asla kullanmayınız. Kırılmış sürümler güvenli olmayıp özelleştirme işleminde imaja kötü niyetli eklemeler yapabilir.

► NTLite'ı nereden indirim ve nasıl yüklerim?

    NTLite'ın resmi sayfasından indirme linkine ulaşabilirsiniz. Aşağıdaki linkten doğrudan indirme sayfasına ulaşabilirsiniz. Sistem mimarinize göre (x64/x86) size uygun sürümü indiriniz. 
▼ Sistem mimarinizi öğrenmek için;
  1. Bu bilgisayara sağ tıklayın.
  2. Açılan menüden "Özellikler" seçin.
  3. Açılan pencereden "Sistem" > "Cihaz özellikleri" > "Sistem Türü" bölümünden sistem mimarinizi öğrenebilirsiniz. 

▼ NTLite kurulum aşamaları;

  1. "NTLite_setup_x64.exe" / "NTLite_setup_x86.exe" mimarinize göre kurulum dosyasına mouse sol tuş ile çift tıklayıp kurulumu başlatınız.
  2. Açılan kurulum ekranından "Anlaşmayı kabul ediyorum" işaretleyip "Sonraki" butonuna tılayınız
  3. Kurulum ekranında programın kurulacağını dizini "Gözat" butonu ile değiştirebilirsiniz. Dizin değiştirmeden devam etmek için "Sonraki" butonuna tıklayınız.
  4. Kurulum ekranında değiştirmek istediğiniz bölüm var ise seçebilirsiniz. Değiştirmeden devam etmek için "Sonraki" tuşlayarak devam ediniz.
  5. Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra bu bölümde programın hemen açılmasını istiyorsanız "NTLite uygulamasını çalıştır" seçeneği seçili kalsın. Açılasını istemiyorsanız seçimi iptal ediniz. Yükleme işlemini tamamlamak için "Bitti" butonuna tıklayınız
  6. NTLite uygulaması ilk açılışta gelen lisans ekranında lisans sahibi değilseniz "Ücretsiz" seçeneği seçip "Tamam" butonuna basınız.
  7. Kurulum işlemi tamamlanmıştır
Blogger tarafından desteklenmektedir.