Windows 10/11 otomatik güncelleştirmeler hakkında

Windows 10-11 işletim sistemlerinde güncelliği korumak için kontrol mekanizmaları vardır. Bu güncelleştirme kontrolü güncel sistem edinmek için güzel bir durum olsa da yerli yersiz devreye girip olmadık yerde sıkıntı çıkarabiliyor. Bu konuda muhtemelen herkes en az bir kere Windows güncelleştirmelerinden muzdarip olmuştur. Bu tarz otomatik güncelleştirmeleri makale içinde paylaştığım regedit kayıtları ile kapatabileceksiniz.


Windows güncelleştirmelerini 2099 yılına ertele

Windows güncelleştirmelerini hizmetleri kapatarak durdurduğumuzda Microsoft Store'da sorunlar yaşayabiliyoruz. Bu sorunlardan kaçınmak ve güncelleştirmeleri durdurmak için 2099 yılına erteleme seçeneği en sorunsuz yöntemdir. Ayarlardan erteleme işlemi yaptığımızda en fazla 5 hafta erteleme imkanımız oluyor. Regedit ile bu tarihleri uzatmak

Uygulamak için regedit kaydını indirip çift tıklamanız yeterlidir. 

"Güncelleştirmeleri 2099 yılına ertele" indirmek için tıklayınız

"Güncelleştirmeleri varsayılan haline getir" indirmek için tıklayınız.

▼ Microsoft Store otomatik güncelleştirmelerini kapat

Microsoft Store uygulamalarını sürekli güncellemesini istemiyorsanız kapatmanız faydalı olur. Format sonrası ve aylık elle kontrol edip güncelleyebilirsiniz. Herhangi bir sorun çıkmadığı gibi sistem gereksiz bir kaynak kullanımı yapmaz.

• Uygulamak için regedit kaydını indirip çift tıklamanız yeterlidir.

"Microsoft Store otomatik güncelleştirmesini kapat" indirmek için tıklayınız

"Microsoft Store otomatik güncelleştirmesini aç" indirmek için tıklayınız

▼ Sürücüleri otomatik yükleme ve güncellemesini kapat

Sürücülerin otomatik yüklenme işlemi her kullanıcı için avantajlı bir özellik olmayabilir. Bazı laptop kullanıcıları cihazlarını harici ekran kartı bozuk bir şekilde kullanıyor. Bu bozuk donanımın sürücü yüklü değilken sistemsel bir hatası olmuyor ancak sürücü yüklendikten sonra sistem mavi ekran hatası vermeye başlar. Ayrıca Windows'un yüklediği sürücüler eski sürüm olduğu için temiz olarak güncel sürücüleri manuel olarak araştırıp, bulup, yüklemek performans ve güncellik açısından çok daha faydalı olacaktır. Bazı durumlarda ekran kartını güncellemek istediğinde sistemde sorunlara neden olmaktadır. Tüm bu durumları göz önünde bulundurduğumuzda kapalı tutulmasının faydalı olacağını düşünüyorum. Yine de kullanmak isteyenlere tavsiyem sürücülerinizi yüklettikten sonra bu hizmeti kapalı tutmanızda fayda var.

• Uygulamak için regedit kaydını indirip çift tıklamanız yeterlidir.

"Sürücülerin otomatik güncelleştirmesini kapat" indirmek için tıklayınız

"Sürücülerin otomatik güncelleştirmesini " indirmek için tıklayınız

Blogger tarafından desteklenmektedir.