"Visual C++ 2015, Java, .Net 6/7/8" kurulum hataları ve çözümleri

All in One Runtimes paketlerinin yükleme işleminde zaman zaman hatalar meydana gelebiliyor. Bunların sebebi kurulum paketlerinin kötü olmasından kaynaklanıyor. Özellikle Java, Visual C++ 2015-2022, .Net Desktop 6/7/8 sürümlerinin yüklenmesinde eski kalıntılardan kaynaklı sorunlar yaşanabiliyor. Bu tarz hatalar eksik/hatalı kaldırma işlemlerinden kaynaklanıyor. Konuyu uzatmadan başlıklar ile sorunların çözmeniz için CMD komutlarını sizlerle paylaşacağım.

► Microsoft Visual C++ 2015-2022 hatası;

"The feature you are trying to use is on a network resource that is unavailable" hatasını verip "C:\Program Data\Package Cache" içerisinde kurulum dosyalarını bulamadığı hatasıdır. Bu hatanın çözümü için aşağıdaki kodları kopyalayıp yönetici yetkili CMD ekranında uygulayın. Kodları uyguladıktan sonra Visual C++ paketlerini sorunsuz kurabilirsiniz.

FOR /F "tokens=*" %a in ('reg query HKLM\SOFTWARE\Classes\Installer\Products /s /f "Microsoft Visual C++" ^| Findstr /i "Hkey"') do (reg delete "%a" /f)
FOR /F "tokens=*" %a in ('Dir /AD /B "%ProgramData%\Package Cache\{*" 2^>NUL') do (RD /S /Q "%ProgramData%\Package Cache\%a")

► Java 1603 hatası;

Java kurulumunda bu hatayı almanızın sebebi "C:\Program Files (x86)\Java" klasörü ve içerisinde yer alan eski sürüm kalıntılarıdır. Sorunu çözmek için belirttiğim klasörü silebilirsiniz. Yönetici yetkili CMD üzerinden silmek için aşağıdaki kodu uygulayabilirsiniz.

RD /S /Q "%ProgramFiles(x86)%\Java"

► Net Desktop Runtime 6/7/8 .NetHost hatası;

"Microsoft .Net host the feature you are trying to use is on a cd-rom or other removable disk that is not available" hatasını alıyorsanız yine C++ 2015-2022 paketinde olduğu gibi hatalı kaldırma işleminden kaynaklı bu hatayı alıyorsunuz. Aşağıdaki komutları yönetici yetkili CMD ekranında uyguladıktan sonra programı sorunsuz bir şekilde yükleyebilirsiniz.

FOR /F "tokens=*" %a in ('reg query HKLM\SOFTWARE\Classes\Installer\Products /s /f "Microsoft .NET Host" ^| Findstr /i "Hkey"') do (reg delete "%a" /f)
FOR /F "tokens=*" %a in ('reg query HKLM\SOFTWARE\Classes\Installer\Products /s /f "Microsoft Windows Desktop Runtime" ^| Findstr /i "Hkey"') do (reg delete "%a" /f)

► Güncel Linkler

Verdiğim programların en güncel sürümlerine ulaşabileceğiniz resmi sayfaları için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.

Blogger tarafından desteklenmektedir.