Windows 11'de mail ile hesap oluşturma zorunluluğu nasıl atlanır?

    Microsoft, Windows 10'un son sürümleriyle birlikte başlayıp mail hesabıyla oturum açmayı her güncellemede zorunlu hale getirmeye çalışıyor. Süreci takip ettiğimizde şirket bu tavrında sürekli el yükseltiyor. Haliyle bu durum yıllardır Windows işletim sistemini mailsiz yani çevrimdışı hesapla kullanan bizler için oldukça üzücü bir durum. Ancak Microsoft bu konuda ne kadar ısrarcıysa bizde aynı şekilde çevrimdışı hesapta ısrarcıyız.

    Windows 10'un son sürümlerinde internetsiz kurulum yapınca çevrimdışı bir hesapla kurulumu devam ettirebiliyorduk. Ancak Windows 11'in ilk sürümleriyle bu durum yetersiz kaldı ve aşağıdaki yöntemi takip etmek zorunda kaldık.

► Birinci ve eski yöntem;

:: Kurulum ekranı geldikten sonra,
:: Shift + F10 tuş kombiniyle komut ekranını açın
:: Aşağıdaki komutu yazın ve enter tuşuna basın
OOBE\BYPASSNRO
:: Ters slash (\) için "AltGr + *" tuş kombinini kullanın.

    Komutu uyguladıktan sonra sistem yeniden başlayacak ve çevrimdışı hesapla kurulumu devam ettirebileceksiniz. Ancak unutmadan internet bağlantınızın olmaması gerekiyor.

► İkinci ve yeni yöntem;

    Ancak yukarıdaki komut Windows 11-24H2'nin yeni sürümlerinde engellendiği için artık çalışmıyor. Peki farklı bir çözüm yolu yok mu? Evet, var. Burada kısmen yukarıdaki mantıkla hareket ediyoruz ancak internetimiz bağlı olsun veya olmasın burada çevrimdışı hesapla kurulum yapılabilir.
:: Kurulum ekranında mail ile hesap oluştur bölümüne gelince,
:: Shift + F10 tuş kombiniyle komut ekranını açın
:: Aşağıdaki komutu yazın ve enter tuşuna basın
start ms-cxh:localonly

    Komutu uyguladıktan sonra çevrimdışı hesap kurulumu için bir pencere gelecek. Buradan hesabımızı isimlendirip oluşturuyoruz sonra kurulum ilerleyerek gizlilik bölümüne geliyor.


► Üçüncü ve kurulum öncesi yöntem;
Peki bunu atlatmanın başka bir yolu yok mu? Evet, var. Bu sefer kurulum aşamasında değil, USB diskinizi kurulum için hazırlarken bu durumu nasıl atlatabileceğinizi göstereceğim. Bu yöntemi format atan herkes görmüştür. Ancak gözden kaçıran ve bilmeyen kullanıcılar için anlatmakta fayda var. Şunu da söylemek gerekiyor. USB diskiniz içerisinde önemli verileriniz var ise mutlaka yedekleyin çünkü Rufus ISO dosyasını USB diske yazmadan önce tamamen sıfırlar.

  • Öncelikle USB diskinizi bilgisayara bağlayın. 
  • Rufus programını açın "Aygıt" bölümünden USB diskinizi seçin.
  • "Önyükleme seçimi" bölümünün sağında yer alan "SEÇ" butonuna tıklayarak açılan pencereden ISO dosyasınızı seçip tanımlayın.
  • "Disk bölümü düzeni" standart şekilde "GPT" olarak düzenlenir. Sisteminiz eskiyse yani UEFI desteklemiyorsa "MBR" seçip ilerleyebilirsiniz.
  • En alt bölümde "BAŞLAT" butonuna tıklayın.
  • Açılan ekrandan görselde işaretlediğim 3 bölümü tiklemenizi tavsiye ederim. Benim konuyu hazırladığım sürümde ilk iki kutucuk zaten seçili olarak geliyor. Burada bizim konumuzla alakalı olan bölüm ikinci kutucukta olan seçenek "Çevrimiçi Microsoft hesabı gereksinimini kaldırın". Ancak dediğim gibi görsel işaretlediğim gibi 3 ayarın kutucuğunu işaretleyin. Sonra "OK" butonuna basın. Ok butonuna bastıktan sonra tüm verilerin silineceğine dair uyarı vericek önemli bir veriniz yoksa yada var ve yedeklediyseniz "Tamam" butonuna basıp ilerleyin.
Blogger tarafından desteklenmektedir.